Velkommen i Udeforsamlingshuset
Her er plads til alle
Udeforsamlingshus og område er åbent for alle!
Vi har et fantastisk hus og område - og det skal vi hjælpe hinanden med, at det bliver ved med at være!
Huset er for alle i små eller store grupper på tværs, og vi håber, at alle aldre vil bruge det til mange forskellige aktiviteter, skabe liv i huset og tage hensyn til hinanden.
Vi skal hjælpe hinanden med at forlade huset og området lige så pænt og ryddeligt, som man ønsker at modtage det
Der må meget gerne være flere grupper i huset på samme tid. Ønsker man at være sikker på at have plads kan lille sal eller stor sal reserveres ved kontakt til Charlotte Pedersen på mobil 22 63 20 64. Reservationen kommer til at stå på hjemmesiden i kalender.
Hvis man ønsker at reservere hele huset og lukke det for andre, skal det foregå ved reservation hos Charlotte Pedersen på mobil 22 63 20 64. Træffes først efter kl. 17.00. Reservationen kommer på hjemmesiden i kalender.
Økonomien er baseret på gaver og donationer. Kontakt Charlotte Pedersen eller overfør penge til konto 7604 1618653. På forhånd mange tak.
Med venlig hilsen
Brugerrådet for Udeforsamlingshuset
Brugerrådet har fordelt opgaverne mellem sig på følgende måde:
Reserveringer og kontaktperson ved reserveringer, økonomi mm
|
Charlotte Pedersen |
Tlf. 22 63 20 64 Mail: pedersenundermaatten@gmail.com
|
Alt det praktiske i huset og området
|
Gunner Andersen og Max Wolf |
Tlf. 23 47 02 97 Mail: gunner_andersen1947@mail.dk Tlf. 40 74 90 98 Mail: gurli-max-wolf@io.dk |
Kontaktperson ift. toiletfaciliteter, facebook, fonde mm
|
Hanne Aagaard |
Tlf. 22 24 80 06 Mail:miss.fjelstevang@gmail.com |
Hjemmeside, kontakt til kommune og skole, dagsorden/referater mm
|
Jannie O. Ejgod |
Tlf. 28 94 15 32 Mail: jannieolafsson@gmail.com |
Lidt historie:
Fjelstervang Udeforsamlingshus blev indviet d. 28. september 2013
Drømmen var at skabe et Udeforsamlingshus til byens mange foreninger og grupper af mennesker, der uanset alder gerne vil mødes tæt på naturen og have fornemmelsen af at være ude i det fri, også når man er i tørvejr for regn og blæst. Projektet blev meldt til konkurrencen ”Byg det Op”, som var udviklet i samarbejde mellem DR og Dansk Arkitektur Center i partnerskab med Realdania, Lokale og Anlægsfonden og Statens Kunstfonds Arkitekturudvalg med rådgivning fra COWI. Der var 800 projekter meldt til konkurrencen. Fjelstervang Udeforsamlingshus blev d. 24. maj 2013 et af de fire projekter der vandt 1, 6 million kr. og arkitekt hjælp.
Arkitekterne var Joan Maria Raun Nielsen og Sofie Willems fra Spektrum Arkitekter i København.
Ringkøbing- Skjern kommune var samarbejdspartner.
Rigtig mange frivillige og lokale håndværkere, koordineret af en lige så hårdt arbejdende arbejdsgruppe fik Udeforsamlingshuset fra drøm og ide til virkelighed på kun 3 måneder – og alle involverede blev af arkitekterne kaldt SUPERHELTENE fra Fjelstervang
Alle var inviteret til at hjælpe med at få Udeforsamlingshuset og området til, at blive et skønt sted for alle. Af eksempler kan nævnes, at børnene fra dagpleje, børnehave og skole hjalp med udsmykning af området, løbeklubben lavede udefitness og FDF lavede et fuglekiggertårn.
Fjelstervang Udeforsamlingshus er blevet et skønt hus – som drømmen, midt i et fantastisk område med mange muligheder. Huset er åbent for alle hele døgnet – undtagen når huset er udlejet. Området er altid åben
Lad os alle bruge og passe på Fjelstervang Udeforsamlingshus
Skør viden:
Udeforsamlingshuset kan udefra godt ligne et hus drivende på en stor tømmerflåde af træ, men det er det bestemt ikke!
Under huset er der udgravet 20 store fundamenter i en størrelse af 2 gange 2 meter og 1 meter dyb, som indeholder hver 4 m3 beton. Udover det er der boret 120 punkt fundamenter til understøtning af den enorme træterrasse. Alt i alt er der brugt 220 tons beton til fundamentet.
I de 20 store fundamenter, er der i støbt jern til fastholdelse af spærfødderne. De indeholder jern i en vægt af 2 tons med 1000 håndborede huller.
Trædækket består af 500 m2 thermoask, svarende til 5 km. Hvis du lagde dem ud efter hinanden. Thermoask er en 1. klasses varmebehandlet hårdt træ. (ingen giftstoffer,ingen miljø eller sundheds skadelige gasser) Varmebehandlingen giver i øvrigt asketræet en øget modstandsdygtighed mod råd og svamp, samt en bedrer formstabilitet.
Der er af byens borgere skruet 20.000 skruer i træ terrassen.
Spærrene er Kerto spær, speciel lavet efter ”spektrum arkitekternes og borgernes ønske” til verdens endnu eneste udeforsamlingshus.
Det nøjagtige frivillige timetal, er vi ikke i besiddelse af, men vi snakker mange hundrede timer.
Byggeriet blev opført på 2 måneder, fra rydning af krat til indvielse