Lokal historie

Forord

Dette er et oplæg til at Østivests egne borgere fortæller deres egen historie om Fjelstervang, Rimmerhus og Vorgod Østerby. Ideen er at fremme vores fælles lokale viden og øge stoltheden over vores fælles område. 

Der ligger en skabelon/stikord på Østivests hjemmeside som starthjælp. Denne kan så efter behov udbygges med flere punkter og punkterne kan igen uddybes (eller punkter kan udelades). 

Området Østivest har været beboet i meget lang tid, når vi ser på fund og gravhøje rundt i landskabet. De tre byer har hver deres historie at fortælle om oprindelse, mejeri, skole og meget mere. Her præcis kommer jeres viden og historie ind. Byernes alder og historie er forskellige selvom de hænger sammen og derfor vil det være oplagt, at en interesseret i hver by er tovholder på at samle historierne og lægge dem op på Østivest.

Fortæl gerne flere anekdoter til hvert punkt. Om den gamle kirke i Fjelstervang er der f.eks. 3 overleveringer måske flere? Men hvilken er rigtig? Eller er der noget rigtigt i alle?

Historien bag byernes navne

Spor i landskabet

Fjelstervang kirken

Skole

Foreninger

Forsamlingshus

Mejeri

Frysehuse

Virksomheder

Moderne faciliteter

Gode lokale historier og kendte personer fra før og nu