Skole

Eleverne har stor glæde af naturen omkring skolen. Her er vi på vej til Momhøje Naturcenter, hvor dagens skoleaktiviteter skal foregå. 

Fjelstervang Skole er en mindre folkeskole med stor tilknytning til lokalsamfundet, beliggende i landlige omgivelser og med tradition for at tænke og handle selv. Det får os næsten til at ligne en friskole, men vi nyder at være en del af Ringkøbing-Skjern Kommunes fællesskab af solide og værdsatte folkeskoler. Hele området arbejder for øget tilflytning, så et fantastisk samfund kan blive ved med at trives med skolen som byens hjerte - som det har gjort det siden byens skole blev bygget i 1846.
Vi driver skole for at børn skal lære noget - og de skal lære meget. Det kræver en stor indsats fra både barn, skole og hjem. Fjelstervang Skole har høj trivsel og et fantastisk kammeratskab, som går på tværs af aldersgrupper. Da vi er en mindre skole med godt 70 elever, blander vi ofte klassetrin for at opnå den bedste udnyttelse af vores ressourcer, og det vil vi nødig undvære: det skærper den pædagogiske og faglige tænkning, og vi bliver mestre i at samarbejde om en meningsfuld dagligdag til glæde for alle.
Udeskole og faglig nytænkning kendetegner Fjelstervang Skole. Vi har det grønne flag og flytter ofte undervisningen ud af klasselokalet, hvis det giver mening i forhold til skolens formål. Vi har en bevidst udeskole-profil og tænker hele tiden i at skabe muligheder sammen med andre - både private, virksomheder og foreninger. Det kaldes samskabelse, og vi gjorde det også inden det blev trendy! Alt dette er muligt fordi vi er en åben skole med et fantastisk bagland, som skubber på og bakker op.