Gode steder tæt på

Lokalområdet byder på masser af oplevelser

Øst i vest

Området omkring Fjelstervang består også af landsbyerne Rimmerhus og Vorgod Østerby med det tilhørende opland. Området "Øst i vest" udgør skoledistriktet til Fjelstervang Skole og ligger i Ringkøbing-Skjern kommune mellem Herning, Videbæk og Kibæk. Fjelstervang ligger tæt på hoved- og motorvejene ved Herning. Området er fyldt med skøn natur blandt andet Momhøj Naturcenter, Jyllands Park Zoo, Haunstrup Brunkulslejer og Bjerrely fiskesø & Muslingehuset.

Skole og pasningstilbud

Børnenes Allé består af vuggestue, børnehave, skole og SFO. Her er samarbejde på tværs gennem hele opvæksten. Det giver en god og tryg overgang mellem de forskellige trin i barndommen. De fælles temaer der går igen er udeliv, bevægelse, samarbejde på tværs af aldre og Fri for mobberi.

Vuggestuen og børnehaven ligger sammen, og er en lille og nærværende institution med gode udefaciliteter med adresse på Nørrevænget 33, Fjelstervang, 6933 Kibæk. 

Fjelstervang Skole og SFO ligger sammen med Landsbycenteret på Skolestræde 1, Fjelstervang, 6933 Kibæk.
Fjelstervang Skole arbejde med at være udeskole og bruger området, så meget som muligt. Fjelstervang SFO er DGI-certificeret og fuld af spændende aktiviteter, som DVD-marathon, rollespil, kartoffelfest og meget mere. Derudover er der mobilfrizone for både børn og voksne.

Ud over Børnenes Allé tilbydes privat børnepasning.

Landsbycenter

Landsbycenteret blev bygget i 2005 og ligger i forbindelse med skolen og biblioteket, og rummer kirkekontoret, mødelokaler, tekøkken, "torvet" og minihal.  

Landsbycenteret er hjertet i mange aktiviteter - her samles skolebørnene og byens foreninger bruger både minihallen og torvet flittigt. 

Kirke

Fjelstervang Kirke blev bygget i 1898 og fik i 2012 en gennemgribende renovering indvendigt. 

Udeforsamlingshus

Ved fodboldbanerne og klubhuset ligger Udeforsamlingshuset, som blev indviet den 28. september 2013. Udeforsamlingshuset blev til ved en konkurrence, som var udviklet i samarbejde mellem DR og Dansk Arkitektur Center. 

Foreninger

Området har et væld af foreninger med masser af glade idrætsudøvere og entusiaster udi forskellige hobbyer.

Kontakt

Tag gerne kontakt til formanden i vores borgerforening: Birthe Husted på birthehusted@gmail.com, hvis I har lyst til at høre mere om byen.

Vil I høre mere om institutioner og skole, eller har man lyst til en rundvisning i Børnenes Allé, så kontakt skoleleder: Peter Ulriksen på peter.ulriksen@rksk.dk eller tlf. 20692547.

Følg også vores facebook sider ”Børnenes Allé Fjelstervang” og ”Fjelstervang - Øst i vest”.

Jyllands Park Zoo 
Kun 2,5 km fra Fjelstervang.
Smør madpakken, op på cyklen og afsted med sæsonkortet i lommen. Hygge, hygge, hygge.

Momhøje Naturcenter 
Kun 2,2 km fra Fjelstervang. Her tilbringes megen kvalitetstid i familierne. Dejlig natur og sjov, for både store og små. Skolen bruger også området flittigt.

Bjerrely Fiskesø og Muslingehus
Kun 1,5 km fra Fjelstervang.
Dejlig far-søn tid eller familietid med fiskestangen i hånden, - også kun en kort cykeltur væk. Og har vi en fejring i famlien, så står Muslingehuset og dets smukke omgivelser højt på ønskelisten over steder at holde den.

Fjelstervang Udeforsamlingshus
I krattet ved stadion, er det hyggelige udeforsamlingshus. Huset er skabt i fællesskab og til brug af alle. Ta' kaffekanden og snobrødsdejen med og nyd nogle dejlige timer i området.  

Haunstrup Brunkulslejer

Haunstrup Brunkulslejer er et fedt område hvor du kan tage en dejlig tur på gå-ben eller en udfordrende tur på mountainbike. Man kan tage i hundeskoven eller på naturlegepladsen med børnene.